En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kafalamışsa dışarıya, haricen kellelamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Bu sebeple bina içre rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Binanın ciğerinden bayağıya hakikat inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya rast ve kolayca açılabilen yapıya sahiptir.

Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir başkası bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil cereyan etmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın takkadak bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla sağlıklı orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması dâhilin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayan olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da terennüm etmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yerırabıta firmalar yangın bapsı deney raporlarına da sahip olmalıdır.

üste, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da iz alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli Yangın Merdiveni Kapısı olmaması veya kilitli olsa bile hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Report this wiki page